Eriks Gröna Tankar
Eriks Gröna Tankar
erik-politiker@hub.ridderby.se
Eriks Gröna Tankar

Eriks Gröna Tankar
  
Goda nyheter för oss i Norden! Precis som datorhallar trivs solcellerna om det är lite behagligt svalt för att göra ett bra jobb. Då är Norden bra. Planerna på ett solcells-tak här hemma finns sedan länge, får se när det blir av.

Forskning: nordiska klimatet perfekt för solceller

Image/photo


Kostnad och väderlek gör svenskar skeptiska till att installera solcellspaneler. Men nu visar forskning att vårt nordiska klimat kan vara idealiskt.

Eriks Gröna Tankar
  
En viktig grundbult för demokratin; debatt även om ämnen som tar tid att diskutera och som inte kan sammanfattas på twitter.

Sluta idiotförklara oss - Nyhetsmagasinet Syre

Image/photoHär får du hela nyhetsöverblicken. Det blir nyheter som du troligen inte har sett någon annanstans. Zoom går på djupet i sådant som rör miljö, frihet, integritet, solidaritet, hbtq, mångfald, normer och mycket mer. Glöd är vår opinionsavdelning där du kan läsa frihetligt gröna ledare, debatt och inspirerande krönikor. På avdelning...
Maria Karlsen
  
Bra sagt!

Eriks Gröna Tankar
  
Ms partiledare sticker åter ut hakan i invandringspolitiken och försöker stjäla över röster från SD som i sin tur spelar på den vanliga människans naturliga rädsla för det okända. Rösterna är det centrala och politiken får justeras så att rösterna kommer.

MPs språkrör (heter det fortfarande så?) Isabella Lövin lördagspratade och vid sidan om oförmågan att beskriva varför ett utbyggt Arlanda är bra för miljön var det tydligt att huvudsyftet nästa mandat är att hindra SD från att ingå i regering.

Jag har svårt att se endera som seriösa i politiska inriktningar. Politik måste vara konstruktivt och bygga på att man vill något konstruktivt för Sverige. Som det ser ut nu handlar det bara och enkom om att blockera andra från att bedriva politik. Det vi ser är en indikation på ett grundläggande problem i Svensk politk: den som sitter i regering eller nära regering vågar inte bedriva opinion.

Det politiska opinionsarbetet som MP framgångsrikt har bedrivit innan regieringsexperimentet 2014-2018 har tvingat in miljö på agendan men väl i regering vågar man inte lägre bedriva det. Det man byggde upp under flera års opinionsarbete innebar att alla partier fick en grön agenda. I brist på opinion inom det området vill nu flera partier ta avstånd till miljöpolitik och även ingångna politiska avtal med MP (M, samma artikel). Samma sak hände i NATO-politiken och CETA-politiken, ingen vågar bilda opinion. Plötsligt, som ett trollslag upplevs det som att till och med MP är OK med att bli medlemmar i NATO.

I någon mening måste kedjan till politisk framgång vara att först bygga opinion för ens idéer och sedan tillhandahålla dem med stark övertygelse. Opinionsarbetet innebär att man får utrymme att visa att ens egna politik är bra för samhället och den enskilda utan att begränsas till 5-sekunders-journalistik.

Valet 2018 är redan kört. Jag tror att M och SD kommer att samarbeta, dom har samma politiska inriktning. Sverige kommer att uppleva 4 dåliga politiska år som sedan måste städas. Kristersson kan fortsätta att suga ut välfärden och den nyligen anlända flyktingströmmen får en jobbig period. Men det innebär också att de som lyfter SDs bruna politik till skyarna kommer att möta ett parti som står till höger om M och som inte direkt bjuder på någon välfärd för de pengar som inte går till nyanlända och skydssökande men som samtidigt inte kan radikalt kasta ut alla asylsökande hur som helst. Precis som MP inte kunde komma in i samarbetsregering och besluta om en övergång till fosilfritt inom 3 år. Kanske en M-SD regering som får visa syna fula trynen skulle vara nyttigt för att ruska om människor att engagera sig i humanistiska och framtidsvisionära krafter. Kanske det innebär att de andra partierna kan inse att man behöver både politik och opinion för den politiken för att bli framgångsrik i ett val.

De som i dag bedriver opinion är SD som dessutom spelar på vår rädsla för det okända. Andra partier måste möta upp där, möta med egen opinionsbildning, jobba med mötet med det okända och sätta ljuset på spöket. De unga ensamkommande jag möter, och det är flera, är ofta bra killar men också så otroligt tonåriga att det blir kliché. Oavsett om dom kommer från grannbyn Somalia eller Afganistan. Tonåring är tonåring. Mer än så är det inte.

Image/photoModeratledaren Ulf Kristersson säger att det var ett misstag att ingå flyktingöverenskommelsen med Miljöpartiet 2013. Där ingick rätt till sjukvård och ...

Eriks Gröna Tankar
  
Det lider mot valtider och det är dags att mer offensivt visa sina politiska avsikter. Samtidigt är det dags att prova en ny plattform för kommunikation - hubzilla.

Lite som att blanda facebook med en blogg och en wiki. FÃ¥r se hur det fungerar.